För allas trevnad har vi regler för tvättstugan som alla hyresgäster måste följa för att det ska fungera på ett bra sätt.

Först och främst – städa efter dig och kom i håg att tvättstugan bara får användas av hyresgäster hos Tierpsbyggen. En bra riktlinje är att alltid lämna tvättstugan och torkrummet i samma skick som du vill finna dem då du ska tvätta.

Se till att boka tid rätt, efter de bokningsregler som finns i ditt bostadsområde. Avboka en tid du inte längre behöver så fort som möjligt så kanske du gör en granne glad.

 

Var rädd om maskinerna!

Följer du instruktionerna för respektive tvättmaskin så minskar risken för kostsamma reparationer.

Till exempel bygelbehåar skadar maskinen genom att bygeln lossnar och fastnar i trumman – tvätta därför alltid dessa och liknande plagg i en så kallad tvättpåse (finns i tvättmaskinsaffärer).

 Tvätta bygelbehåar i en tvättpåse.


Färgning av kläder i tvättmaskinerna är inte tillåten – den färg som finns kvar färgar lätt din grannes tvätt.

Torkning av tvätten i torkrum, där det finns, sker genom avfuktning av den fuktiga luften och inte genom värme. När torkning sker är det viktigt att hålla dörrar, fönster och ventiler stängda så att avfuktningen sker så effektivt som möjligt.

Upptäcker du något fel med utrustning i tvättstugan är det viktigt att du omgående anmäler det till oss så att vi kan åtgärda det så snart som möjligt så att inte nästa tvättare blir lidande.  

 

OBS!

  • Bygelbehåar ska tvättas i en tvättpåse. 
  • Färga ej kläder i tvättmaskinen. 
  • Läs instruktionerna som finns till varje maskin.
  • Sätt upp en lapp på maskinen att du anmält felet till oss.
  • Lämna tvättstugan i tid så grannen som står på tur får fri tillgång till den. 
  • Kom ihåg att göra ren filter i torktumlare och torkrum.
  • Städa av golvet.